Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Succes? geen bestemming maar een weg Gratis offerte 100% vrijblijvend Zichtbare groei Geen boekwerk maar resultaat honderden eerste pagina posities diverse succes cases

De opkomst van D-Fokker: Een reis door de jaren heen

Stap met ons mee in de reis van D-Fokker, waar het allemaal begon in de eerste twee jaar. Het was na ongeveer een jaar dat D-Fokker een gedurfde stap zette en een dropship webwinkel lanceerde onder de naam dekbeddengoed.nl. Tot ieders verbazing behaalde deze webwinkel binnen het eerste jaar al meer omzet dan D-Fokker zelf. Dit bracht de vraag naar voren: Waarom was dit het geval?

 

Werkervaring en D-Fokker

D-Fokker had nooit eerder specifiek in de sector gewerkt en geen diepgaande kennis opgebouwd. Hoe kon het dan succesvol verkopen wat het niet volledig kende? Dit bracht uitdagende vragen met zich mee. Wat zou het antwoord zijn als een klant vroeg naar de kosten? Was er nagedacht over mogelijke maandelijkse kosten of de noodzaak van betaalde plugins? Ervaring uit de praktijk, niet alleen uit boeken, bleek de sleutel tot succes.

 

Geen boekenwurm maar een computerwurm

Met die ervaring ging D-Fokker verder en creëerde complete merken en producten voor verschillende bedrijven. Van het ontwerpen van een logo tot het ontwikkelen van mockups, promotiematerialen en marketingstrategieën, elk aspect werd zorgvuldig gebrand van A tot Z. Deze producten vonden hun weg naar een netwerk van zo’n honderd winkels, waar ze met succes werden afgezet in B2B-verkoop.

 

Vallen opstaan en doorgaan

De eerste twee jaar waren een tijd van ontdekking en groei voor D-Fokker. Het lef om nieuwe avonturen aan te gaan en de kracht van praktijkervaring hebben het bureau naar nieuwe hoogten gebracht. Maar dit was nog maar het begin. D-Fokker zou nog veel meer uitdagingen aangaan en successen behalen in de jaren die volgden.

Stap aan boord van deze boeiende reis en ontdek hoe D-Fokker evolueert en blijft gedijen in de dynamische wereld van online marketing.

Jaar 2- 4

Dropshipping is/ wordt booming

In het tweede tot vierde jaar ziet D-Fokker het succes van zijn dropshipwebwinkel en besluit zijn bedrijfsstructuur uit te breiden naar een verscheidenheid aan webwinkels in verschillende segmenten. Het aantal bestellingen groeit gestaag, van enkele honderden tot duizenden per jaar, dankzij slimme strategieën zoals marketplace marketing, SEO en affiliate marketing, evenals andere essentiële aspecten.

 

Opening kantoor in Utrecht

Gedurende deze periode opent ons eerste kantoor in Utrecht, een belangrijke mijlpaal in onze groeiende onderneming. Bovendien worden we goedgekeurd voor het aanbieden van zeven MBO-opleidingen, variërend van ontwerper tot programmeur. D-Fokker slaagt erin om met succes tien programmeurs, een mediabeheerder, ontwerpers en andere professionals op te leiden.

 

Klantenkring D-Fokker

We bedienen nu een klantenkring van 10-30 bedrijven, waarvoor we uitgebreide marketingdiensten aanbieden, waaronder SEO-optimalisatie, nieuwsbrieven, hosting en nog veel meer!

 

Groei x 100+%

Onze groei is fenomenaal, maar we blijven vasthouden aan ons belangrijkste principe: het handhaven van een bescheiden winstmarge. Elke euro die we in ons bedrijf investeren, draagt bij aan een solide toekomst!

Jaar 4 - 6

We blijven voortdurend vernieuwen, innoveren en verdiepen in ons werk. We hebben zelfs de mogelijkheid om, dankzij nauwkeurige metingen, te bepalen welke LEAD daadwerkelijk een klant wordt. Ja, je leest het goed! We geloven sterk in het belang van meten en weten, vooral als je op basis van offertes werkt en gebruikmaakt van diverse kanalen. Voor verschillende klanten behalen we grote successen en we weten zelfs de grotere bedrijven te overtreffen op het gebied van SEO.

 

Opening tweede kantoor in Rijswijk

Samen met een zakenpartner openen we ons tweede kantoor in Rijswijk. Bovendien hebben we erkend dat de ZZP’er die daar al gevestigd was, een erkend leerbedrijf is voor drie opleidingen vanuit D-Fokker. We hechten veel waarde aan het bieden van mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei.

 

Tiental eigen webwinkels

Onze webwinkels draaien op volle toeren en alles lijkt perfect te gaan, tot het moment dat de coronapandemie om de hoek komt kijken. In eerste instantie dachten we dat dit een grote tegenslag zou zijn, maar het bleek zowel een vloek als een zegen te zijn. Sommige klanten van D-Fokker kwamen in een lager tempo terecht, vooral dienstverlenende bedrijven werden hard getroffen. Echter, onze eigen webwinkels zagen een enorme stijging in het aantal bestellingen. Van enkele honderden per maand gingen we naar een stabiele stroom van meer dan 1000 bestellingen. Het leek alsof er geen grenzen waren aan ons succes. Maar toen kwam eind 2021.

 

Leverancier failliet 

De geruchten begonnen te circuleren dat onze belangrijkste groothandelspartner failliet ging. Vanaf dat moment ging het bergafwaarts, vooral door de particuliere verkoop van de groothandel tegen prijzen onder de groothandelsprijs. We werden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en moesten ons aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Architecturale Visualisatie laten maken

Jaar 6 - 8

Het was een groot dilemma toen de grootste en meest verkopende leverancier failliet ging. Maar gelukkig hadden we net daarvoor vier gespecialiseerde webshops geopend voor opklapbedden/bedkasten. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, besloten we terug te gaan naar de basis, maar dan op een veel betere manier. We begonnen zelf te importeren en hielden voorraad aan vanuit onze eerste webwinkel, dekbeddengoed.nl. Dit was echter een uitdagende taak, aangezien geen enkele leverancier goede Nederlandse bestanden had en we het niet op kleine schaal wilden aanpakken.

 

Back to Basic voor Dekbeddengoed

Het team van D-Fokker ging opnieuw aan de slag met een enorme taak. We bouwden de website volledig handmatig op, met leveranciers uit Polen, Hongarije, Engeland, Denemarken en Tsjechië. We waren ons ervan bewust dat de andere webwinkels hieronder zouden lijden. De opzet hiervan nam zo’n drie maanden in beslag en we begonnen met importeren op aanvraag en hielden een standaard voorraad aan. Stap voor stap zagen we onze organische posities weer verbeteren en nu domineren we elke licentie dekbedovertrek in de top 3 van organische zoekresultaten. We hebben onze winstmarges vergroot en het aantal webwinkels teruggebracht van 10 naar 1 binnen één jaar tijd!

 

Succes behaald

Je zou denken dat we nu tevreden zouden zijn, toch? Nou, niet helemaal. We willen anderen ook de mogelijkheid geven om te beginnen met verkopen. Daarom zijn we sinds 2023 begonnen met een dropship-groothandel genaamd fairsleeping.nl. Deze B2B-webshop heeft in slechts drie maanden tijd meer dan 30 klanten verworven, waarvan verschillende al bestellingen hebben geplaatst.

 

Ons levensverhaal is nog lang niet ten einde. We blijven streven naar groei, innovatie en succes.