Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Succes? geen bestemming maar een weg Gratis offerte 100% vrijblijvend Zichtbare groei Geen boekwerk maar resultaat honderden eerste pagina posities diverse succes cases

Heritage en Reconstruction Design

Heritage en reconstruction design zijn disciplines die gericht zijn op het behoud, herstel en reconstructie van cultureel en historisch erfgoed. Deze disciplines spelen een cruciale rol in het behoud van onze geschiedenis en cultuur, door oude structuren, artefacten en locaties te herstellen en nieuw leven in te blazen. Dit gebeurt vaak met behulp van geavanceerde technologieën en gespecialiseerde softwareprogramma’s die het mogelijk maken om historische nauwkeurigheid en structurele integriteit te waarborgen.

 

Heritage en Reconstruction Design

Heritage design richt zich op het conserveren en restaureren van erfgoedobjecten en -locaties. Dit omvat niet alleen fysieke restauraties maar ook de digitale documentatie en visualisatie van cultureel erfgoed. Door gebruik te maken van 3D-scanning, fotogrammetrie en andere digitale technieken, kunnen ontwerpers nauwkeurige modellen maken van historische objecten en gebouwen.

 

Reconstruction design gaat een stap verder door niet alleen bestaande structuren te behouden, maar ook verwoeste of verdwenen structuren opnieuw op te bouwen. Dit kan op basis van historische documenten, foto’s en archeologische vondsten. Het uiteindelijke doel is om een authentieke representatie van het verleden te creëren, die zowel educatief als esthetisch waardevol is.

 

Gebruikte Programma’s

Er zijn verschillende gespecialiseerde softwareprogramma’s die vaak worden gebruikt in heritage en reconstruction design:

 1. Autodesk Revit: Dit is een van de meest gebruikte programma’s voor architectonisch ontwerp en reconstructie. Het biedt krachtige tools voor 3D-modellering en bouwinformatiemodellering (BIM), waarmee architecten en ontwerpers nauwkeurige en gedetailleerde plannen kunnen maken.
 2. AutoCAD: AutoCAD is een veelzijdig ontwerp- en tekenprogramma dat veel wordt gebruikt voor technische tekeningen en plannen. Het is bijzonder nuttig voor het creëren van gedetailleerde blauwdrukken en reconstructies van historische gebouwen.
 3. SketchUp: SketchUp is populair vanwege zijn gebruiksvriendelijke interface en krachtige 3D-modelleringsmogelijkheden. Het wordt vaak gebruikt voor het visualiseren van erfgoedprojecten en het creëren van interactieve 3D-modellen.
 4. Agisoft Metashape: Dit programma is gespecialiseerd in fotogrammetrie en wordt gebruikt om 3D-modellen te maken van foto’s. Het is een essentieel hulpmiddel voor het digitaliseren van erfgoedobjecten en -locaties.
 5. Blender: Blender is een open-source 3D-modelleringsprogramma dat gebruikt wordt voor het maken van gedetailleerde 3D-modellen en animaties. Het is bijzonder geschikt voor het reconstrueren van complexere erfgoedobjecten.

D-Fokker: Innovatie in Erfgoedbehoud

D-Fokker is een toonaangevend bedrijf op het gebied van heritage en reconstruction design. Met jarenlange ervaring en een team van experts in architectuur, geschiedenis en digitale technologie, biedt D-Fokker uitgebreide diensten voor het behoud en de reconstructie van cultureel erfgoed. Het bedrijf maakt gebruik van de nieuwste software en technologieën om nauwkeurige en gedetailleerde reconstructies te maken, die niet alleen het verleden eren maar ook toekomstbestendig zijn.

 

D-Fokker heeft bijgedragen aan tal van prestigieuze projecten, waaronder de reconstructie van historische gebouwen, museale tentoonstellingen en archeologische sites. Hun werk helpt niet alleen om het verleden te bewaren, maar ook om het toegankelijk te maken voor toekomstige generaties.

 

Door de combinatie van traditionele kennis en moderne technologie speelt D-Fokker een cruciale rol in het veld van heritage en reconstruction design. Hun innovatieve aanpak zorgt ervoor dat ons cultureel erfgoed behouden blijft en blijft inspireren.

 

Wij werken samen met VizVis 3D Concepts voor onze 3D, AR, VR & Heritage design aspecten

Projecten

Klant ervaringen

 • Onmogelijk om te weten wat dit is

  Kismet Ozcan Avatar Kismet Ozcan
  29 mei 2022
 • Heb stage bij D-Fokker gelopen. Dit is zeker een aanrader. Er is een zeer leuke werksfeer, je leert van alles en nog wat op een leuke/enthousiaste manier. Voor mensen die een stage zoeken op het vakgebied ICT of Marketing en Communicatie raad ik dit bedrijf zeker aan!

  CCAyd Avatar CCAyd
  29 oktober 2023
 • wij zijn een zeer tevreden klant!

  Carl Holweg Avatar Carl Holweg
  29 mei 2017
 • Ik heb hier een aantal jaar geleden stage mogen lopen en enorm veel geleerd! Dominique heeft mij goed begeleid door te laten zien hoe hij zijn bedrijven succesvol runt en gaf mij de vrijheid om mezelf goed te ontwikkelen.

  Beau de Nooij Avatar Beau de Nooij
  29 mei 2022
 • Heb hier tijd geleden stage gelopen, maar altijd naar mijn zin gehad. Fijne werksfeer, zeker een aanrader om hier stage te lopen Een bedrijf met een professionele uitstraling, wat hoge kwaliteit producten opleverd.

  bob nab Avatar bob nab
  29 mei 2022
 • Zeer snelle reactie en de website was gelijk al heel leuk en origineel! Binnen korte tijd had ik mijn website al, precies hoe ik het wou.

  Jeroen van Kleinwee Avatar Jeroen van Kleinwee
  29 mei 2018

Waarom kiezen voor D-Fokker

Contact opnemen

Neem contact met ons op

Naam(Vereist)