Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Succes? geen bestemming maar een weg Gratis offerte 100% vrijblijvend Zichtbare groei Geen boekwerk maar resultaat honderden eerste pagina posities diverse succes cases

Wat is Keyword research?

Keyword research

 

Keyword research, ofwel zoekwoordenonderzoek, is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA). Het omvat het identificeren van de zoekwoorden en zoekzinnen die mensen gebruiken bij het zoeken naar informatie, producten of diensten op het internet. Door grondig zoekwoordenonderzoek uit te voeren, kunnen marketeers beter begrijpen welke zoekwoorden relevant zijn voor hun doelgroep en welke kansen er zijn om de zichtbaarheid en vindbaarheid van hun website te verbeteren. Hier zijn de belangrijkste aspecten van zoekwoordenonderzoek:

 

1. Identificatie van Kernzoekwoorden:

 

  • Begin met het identificeren van de belangrijkste zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf, producten of diensten. Dit zijn algemene termen die betrekking hebben op je industrie of niche.

 

2. Uitbreiden naar Long-tail Zoekwoorden:

 

  • Naast kernzoekwoorden, onderzoek ook long-tail zoekwoorden, dat zijn meer specifieke, gedetailleerde zoekzinnen die vaak worden gebruikt door mensen die zich in een latere fase van het koopproces bevinden. Long-tail zoekwoorden hebben over het algemeen minder concurrentie en kunnen leiden tot hogere conversieratio’s.

 

3. Zoekwoorden Verzamelen:

 

  • Gebruik tools zoals Google Keyword Planner, SEMrush, Ahrefs, Ubersuggest en KeywordTool.io om zoekwoorden te verzamelen die relevant zijn voor je bedrijf. Deze tools bieden inzicht in zoekvolume, concurrentie en gerelateerde zoekwoorden.

 

4. Analyse van Concurrentie en Zoekvolume:

 

  • Analyseer de concurrentie en het zoekvolume van de geselecteerde zoekwoorden. Zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een redelijk lage concurrentie zijn vaak de meest wenselijke doelwitten.

 

5. Zoekintentie Begrijpen:

 

  • Het is belangrijk om de zoekintentie van gebruikers te begrijpen bij het selecteren van zoekwoorden. Bepaal of zoekopdrachten informatief, transactioneel of navigatief van aard zijn, en optimaliseer je content dienovereenkomstig.

 

6. Lokale Zoekwoorden (indien van toepassing):

 

  • Als je een lokaal bedrijf hebt, overweeg dan ook lokale zoekwoorden op te nemen die gericht zijn op je geografische locatie, zoals de naam van de stad of regio waarin je actief bent.

 

7. Seizoensgebonden en Trending Zoekwoorden:

 

  • Houd rekening met seizoensgebonden trends en actuele gebeurtenissen bij het selecteren van zoekwoorden. Seizoensgebonden zoekwoorden kunnen variëren afhankelijk van het moment van het jaar, terwijl trending zoekwoorden zich richten op actuele gebeurtenissen en trends.

 

8. Prioriteren en Selecteren van Zoekwoorden:

 

  • Na het verzamelen van een lijst met relevante zoekwoorden, prioriteer en selecteer de zoekwoorden die het beste passen bij je doelstellingen, doelgroep en concurrentie. Focus op zoekwoorden die een goede balans bieden tussen zoekvolume, relevantie en concurrentie.

 

9. Continue Monitoring en Bijstelling:

 

  • Zoekwoordenonderzoek is een continu proces. Blijf de prestaties van je gekozen zoekwoorden monitoren en pas je strategie aan op basis van nieuwe gegevens en veranderende marktomstandigheden.

 

Conclusie

Door grondig zoekwoordenonderzoek uit te voeren en de juiste zoekwoorden te selecteren, kun je je SEO- en SEA-strategieën optimaliseren, de zichtbaarheid van je website vergroten en meer gericht verkeer aantrekken.

Delen op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Garantiefondsen van Betalingsaanbieders:

Garantiefondsen van Betalingsaanbieders: Veiligheid en Vertrouwen in de Digitale Economie In de snel evoluerende wereld van digitale betalingen is vertrouwen een cruciale factor voor zowel

Homerr Tips

Homerr Tips Net als jullie houden wij ook niet van wachten, ga daarom voorbereid naar ons Homerpunt door gebruik te maken van de volgende tips

Beheerpanelen voor hosting

Beheerpanelen voor hosting Het beheer van webhostingservers kan complex en tijdrovend zijn, vooral voor gebruikers zonder diepgaande technische kennis. Beheerpanelen bieden een oplossing door een

Besturingssystemen voor een VPS

Besturingssystemen voor een VPS: Een Overzicht Een Virtual Private Server (VPS) biedt gebruikers de voordelen van een dedicated server binnen een gedeelde serveromgeving. Een cruciaal