Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Succes? geen bestemming maar een weg Gratis offerte 100% vrijblijvend Zichtbare groei Geen boekwerk maar resultaat honderden eerste pagina posities diverse succes cases

Versies van Elementor

Het Verschil tussen Gratis Elementor en Elementor Pro: Welke Versie is Geschikt voor Jou?

Elementor is een van de meest populaire page builders voor WordPress, geliefd om zijn gebruiksvriendelijke interface en krachtige functies. Elementor is beschikbaar in zowel een gratis versie als een Pro-versie. Hoewel beide versies je in staat stellen om prachtige websites te bouwen, zijn er aanzienlijke verschillen in functionaliteit en mogelijkheden. In deze blogpost zullen we de belangrijkste verschillen tussen de gratis Elementor en Elementor Pro verkennen, zodat je kunt beslissen welke versie het beste past bij jouw behoeften.

1. Basisfunctionaliteiten: Gratis Elementor

De gratis versie van Elementor biedt een solide basis voor het bouwen van een WordPress-website. Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die je kunt verwachten:

 • Drag-and-Drop Editor: Met de intuïtieve drag-and-drop interface kun je eenvoudig elementen naar je pagina slepen en ze precies plaatsen waar je ze wilt hebben.
 • Basis Widgets: De gratis versie bevat basiswidgets zoals afbeeldingen, tekst, knoppen, video’s, kolommen, en nog veel meer.
 • Responsive Design: Je kunt ervoor zorgen dat je website er goed uitziet op desktops, tablets en mobiele apparaten door gebruik te maken van de responsive ontwerpopties.
 • Vooraf Gemaakte Sjablonen: Elementor biedt een selectie van vooraf gemaakte sjablonen die je kunt aanpassen aan je eigen behoeften.
 • Revisiegeschiedenis: Je kunt eenvoudig teruggaan naar vorige versies van je pagina en eerdere bewerkingen herstellen.

2. Geavanceerde Functionaliteiten: Elementor Pro

Elementor Pro breidt de mogelijkheden van de gratis versie aanzienlijk uit met een breed scala aan geavanceerde functies die je helpen om professionele en op maat gemaakte websites te creëren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van Elementor Pro:

 • Pro Widgets: Elementor Pro biedt meer dan 50 extra widgets, waaronder prijstabellen, call-to-action knoppen, forms, sliders, media carrousels, en meer. Deze widgets geven je meer mogelijkheden om je pagina’s te verbeteren.
 • Thema Builder: Met de Thema Builder kun je niet alleen individuele pagina’s ontwerpen, maar ook je gehele WordPress thema aanpassen, inclusief headers, footers, archiefpagina’s, en single post templates.
 • Popup Builder: Maak geavanceerde popups met de ingebouwde Popup Builder, compleet met triggers, targeting opties, en diverse ontwerpelementen om je popups aantrekkelijk en effectief te maken.
 • Dynamische Inhoud: Gebruik dynamische inhoud om gegevens uit je WordPress-database weer te geven, zoals blogposts, gebruikersinformatie, en aangepaste velden.
 • WooCommerce Builder: Voor e-commerce websites biedt Elementor Pro specifieke widgets en ontwerpmogelijkheden voor productpagina’s, winkelwagens, en kassabladen, zodat je een volledig op maat gemaakte winkelervaring kunt creëren.
 • Bewegingseffecten en Animaties: Voeg geavanceerde animaties en bewegingseffecten toe aan je pagina’s om ze visueel aantrekkelijker te maken en de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Custom CSS: Voor diegenen met kennis van CSS biedt Elementor Pro de mogelijkheid om aangepaste CSS-stijlen toe te voegen aan specifieke widgets of secties, wat je nog meer controle geeft over het uiterlijk van je site.
 • Integraties: Elementor Pro integreert naadloos met een breed scala aan populaire tools en diensten, waaronder MailChimp, ActiveCampaign, ConvertKit, Zapier, en meer, wat je helpt om je marketing- en automatiseringsbehoeften te ondersteunen.

3. Gebruiksscenario’s: Wanneer Gratis en Wanneer Pro?

Gratis Elementor
 • Kleine Blogs en Persoonlijke Websites: Als je een eenvoudige blog of persoonlijke website wilt maken zonder veel geavanceerde functies, is de gratis versie van Elementor voldoende.
 • Portfolio Websites: Voor basisportfolio websites kun je met de gratis versie aantrekkelijke en functionele pagina’s maken.
Elementor Pro
 • Zakelijke Websites: Voor bedrijven die een professionele en op maat gemaakte website nodig hebben met geavanceerde functies en volledige controle over het ontwerp, is Elementor Pro de betere keuze.
 • E-commerce Sites: Als je een online winkel wilt bouwen, biedt Elementor Pro specifieke tools en widgets om een naadloze winkelervaring te creëren.
 • Marketing Landingspagina’s: Voor marketing- en leadgeneratiecampagnes biedt Elementor Pro geavanceerde ontwerpopties en integraties met e-mailmarketingtools.
 • Complexe Websites: Voor grotere projecten of websites met complexe behoeften, zoals dynamische inhoud en aangepaste velden, biedt Elementor Pro de flexibiliteit en kracht die je nodig hebt.

Conclusie

Elementor is een veelzijdige en krachtige page builder voor WordPress, ongeacht of je kiest voor de gratis of Pro-versie. De gratis versie biedt een sterke basis voor het bouwen van eenvoudige en aantrekkelijke websites, terwijl Elementor Pro een uitgebreid scala aan geavanceerde functies biedt voor meer complexe en professionele projecten. Afhankelijk van je specifieke behoeften en budget, kan een van beide versies de perfecte oplossing zijn om je website naar een hoger niveau te tillen.

Door te investeren in Elementor Pro krijg je toegang tot een breed scala aan tools en mogelijkheden die je helpen om je visie volledig tot leven te brengen en je website te optimaliseren voor succes. Begin vandaag nog met Elementor en ontdek welke versie het beste past bij jouw project!

Delen op:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Garantiefondsen van Betalingsaanbieders:

Garantiefondsen van Betalingsaanbieders: Veiligheid en Vertrouwen in de Digitale Economie In de snel evoluerende wereld van digitale betalingen is vertrouwen een cruciale factor voor zowel

Homerr Tips

Homerr Tips Net als jullie houden wij ook niet van wachten, ga daarom voorbereid naar ons Homerpunt door gebruik te maken van de volgende tips

Beheerpanelen voor hosting

Beheerpanelen voor hosting Het beheer van webhostingservers kan complex en tijdrovend zijn, vooral voor gebruikers zonder diepgaande technische kennis. Beheerpanelen bieden een oplossing door een

Besturingssystemen voor een VPS

Besturingssystemen voor een VPS: Een Overzicht Een Virtual Private Server (VPS) biedt gebruikers de voordelen van een dedicated server binnen een gedeelde serveromgeving. Een cruciaal